• Nieuws

Kalender, Lentekriebels, Jump-in, schooltandarts,Nieuwsbrief, Voorschool

 

Kalender maart
16 t/m 20 maart Week van de Lentekriebels

Ouderbijeenkomst week van de Lentekriebels
De Elisabeth Paulusschool heeft Emma uitgenodigd om namens de GGD informatie te geven over het aanstaande lesprogramma: Lentekriebels. Deze bijeenkomst was op 27 februari. In deze bijeenkomst kregen de ouders te zien en te horen hoe zo’n les er uit ziet en welke informatie besproken wordt met de kinderen. Ook werden in deze bijeenkomst onder andere tips besproken over hoe je vragen kunt beantwoorden die je kind thuis stelt en hoe je je kind kunt helpen weerbaar te zijn. Een belangrijk punt vonden de ouders dat de eigen leerkrachten deze lessen geven zodat het veilig en vertrouwd is voor de kinderen.

Schooltandarts
De schooltandarts is er nog een aantal dagen. Is uw kind al geweest? U kunt Klaas altijd bellen: 06-18900490

Jump-in ouderbijeenkomst
Wij willen graag, samen met u, de kinderen een gezonde leefstijl leren. Ouders en school kunnen elkaar daarin versterken. Daarom hebben wij gezondheid op de agenda staan. Wat is nodig voor een gezonde leefstijl? Gezonde voeding, gezond drinken en voldoende beweging. Wij doen daar al veel aan, we willen graag méér en samen met u. De komende tijd informeren wij u over hoe wij samen aan de slag gaan. Wij volgen hiervoor de stappen van Jump-in. Dit is een project van de gemeente Amsterdam. We beginnen met een ouderbijeenkomst in april. Daarna komt een professional op voeding gebied, zij vertelt ons wat gezonde voeding is en hoe wij samen de kinderen kunnen stimuleren om gezond te eten.

Voorschool Pippeloentje
Afgelopen weken hebben onze peuters, net als de kleuters met het thema ‘ziek en gezond’ gewerkt. Een
thema wat enorm leefde. Onze huisbeer Pascal en alle poppen zijn uitgebreid medisch onderzocht en gezond verklaart. Wat fijn! Over twee weken starten wij met een nieuw thema ‘Lente’. Elke dag voegen we, samen met de peuters een nieuw element van het thema toe, zodat over twee weken onze klas volledig is ingericht in het thema ‘Lente’. Dit jaar gaan we op donderdag 2 april naar de kinderboerderij in het Westerpark, kijken of de lente ook op de boerderij te zien is! Natuurlijk gaan alle kinderen van Pippeloentje met hun ouders mee!

Kalender maart
17 maart: Voorlichting ouders Pippeloentje thema lente, in de ouderkamer
19, 20 en 23 maart: Ouder en kind activiteiten op de groep